Spel i alla former har roat människan i tusentals år. Bingo är ett spel som verkligen fått ett starkt fäste hos alla åldrar och nästan blivit en självklar del av vår kultur. För dig som bor i Uddevalla finns gott om möjligheter att spela bingo. Bingo är ett spel för alla åldrar eftersom det är enkelt att lära sig och spela men ändå otroligt spännande. I kort går bingo ut på att spelarna har varsin bingo-bricka, ett papper med många olika nummer i ett rutnät. Sedan kommer någon ur personalen att dra slumpmässiga nummer. Du ska då kryssa för det nummer i din spelbricka. Det gäller att få en hel rad kryssad, då har du fått bingo. För dig som vill prova att spela bingo i Uddevalla kan du bland annat besöka Bingo18 som ligger mitt på Kungsgatan. Den här lokalen ägs av totalt åtta stycken olika idrottsföreningar i Uddevalla och överskottet går direkt till stadens olika ungdomsföreningar.

Gemenskap vid bingolokal

Något som många gillar med bingo är gemenskapen. Eftersom alla åldrar samlas och i och med att det inte krävs jättemycket tankeförmåga för att spela, kan man även socialisera sig med vänner och familj under tiden. Kanske brukar du själv roa dig med bingo under uppesittarkväll den 23 december? Det är något mysigt och trevligt med bingo eftersom spelet inkluderar alla.

Så spelar vi bingo i Uddevalla

Alla bingohallar runtom i Sverige har lite variationer på sitt spelupplägg. I Uddevalla, hos Bingo18, går det till som så att samtliga spelare som vill vara med köper varsin eller flera bingobrickor. Därefter kan spelat börja, då börjar utroparen säga nummer som han eller hon drar slumpvis. Spelarna ska se till att kryssa numren i sin bingobricka. När du fått en horisontell, lodrät eller diagonal rad med kryss kan du utropa ”BINGO”. Det finns alltid personal på plats i bingohallarna som finns där för att hjälpa spelare. Kanske har du fler frågor eller är osäker på reglerna? Då är det bara att ta kontakt med någon från personalen så att de kan förklara. Prova att spela bingo i Uddevalla du också!